XP

Kako se dijeli XP:

1 za dolazak - pojavite se na eventu, 1 XP. No questions asked.

1 za role-play - igrajte svojeg lika i nemojte ispadati iz uloge

1 za vodstvo - kad netko pokaže inicijativu i na taj način "gurne" priču dalje, dobije extra XP jer stvara novu radnju.

1 za pomoć drugima - ovo se odnosi na to da igrač potakne druge na kolaboraciju i zajedničko stvaranje priče te im pruži priliku da nešto naprave (bilo u pozitivnom, bilo u negativnom smislu), dobije extra XP jer potiče radnju.

1 za sportsko ponašanje - ponaša se korektno u pobjedi i u porazu.

Primjer:

Igrač se pojavi na eventu (1 XP) i cijelo vrijeme kvalitetno igra svog lika (1 XP). Predstavi novog neonatea koji je prvi put na larpu primogenu i princu, neonate se kvalitetno uključi u igru (1 XP). Netko mu baci Dementation 1 da mu podigne emocije, igrač izgubi bez svađe (1 XP) i pretvori to u jedan od najnezaboravnijih trenutaka tog larpa tako što napravi scenu pred svima (1 XP).

Ovo je jedan od primjera kako bi netko zaradio svih 5 XP-a. Ovo će se koristiti za manje događaje (Elysium, offline misije i sl.), dok će veliki eventovi dobivati i 1 bonus XP (dakle, 2 za dolazak, maksimalno 6) - a uz to pošto će biti duži igrači će dobiti više šanse za osvojiti ostale bodove. Ovo su poprilično konkretni ciljevi, i svi u svrhu dobrog role-playa, i svima bi trebalo biti jasno kako ih zaraditi. Storytelleri će na kraju svakog eventa odlučiti koliko je netko dobio, tako da ako ste otišli ranije kontaktirajte nas - svaki event biti će evidentiran. Biti će i nešto dodatnog XP-a, npr. uspješne online misije će nositi 1 XP.

Kako bismo smanjili potrebu da dolazite apsolutno svaki tjedan za maksimalni XP (a i olakšali novim igračima da se približe postojećima), uvodimo fleskibilni maksimalni mjesečni limit (graduated XP cap). Ovisno o tome koliko ste XP-a skupili sa likom do sad (ne računajući vaš početni XP), toliki će biti vaš maksimalni mjesečni XP koji možete sakupiti:

100 ili manje XP-a - 10

101-200 - 8

201-300 - 6

301-400 - 4

401+ - 2

Nikad neće pasti ispod 2 XP-a mjesečno. Dakako, uvijek ste dobrodošli i na eventovima na kojima više nećete dobiti XP taj mjesec - zbog atmosfere, društva, socijalne strukture, usluga, priče, interesa vlastitog lika i sl.