Kako se uključiti

Prvo, trebate odabrati klan. Ukoliko niste upoznati sa Masquerade settingom, klanovi predstavljaju različite vampirske arhetipe. Kakvog god da ste si vampira zamislili, gotovo sigurno je da njegov arhetip paše u neki od postojećih klanova.

Drugo, javite se organizatorima - kroz Facebook grupu.

Treće, svaki klan ima svoje vlastite moći - ovdje poznate kao discipline - kao i slabosti. Možete ih pronaći u pravilima. Tamo ćete naći i opise drugih sposobnosti koje možete imati. Prođite kroz postupak izrade lika. Pošaljite vaš character sheet i povijest vašeg lika vašem koordinatoru - odredite liku neke ciljeve kojih ćete se u larpu držati. Zapnete li negdje, obratite se klanu (možda se čak možete dogovoriti da netko od drugih igrača iz vašeg klana bude vaš stvoritelj, što će vam dati dodatnu čvrstu vezu u samom larpu).

Četvrto, dođite na slijedeći larp. Odjenite se prikladno vašem liku i događaju. Ako imate zube, stavite ih. Dok igrate, držite se role-playa vlastitog lika, vašeg klana i tradicija vaše sekte. Slijedite ciljeve vašeg lika, stvarajte drugima interesantne situacije, i najbitnije od svega - poštujte pritom druge igrače i zabavite se!

Peto, dovedite prijatelje :) (možete i na vaš prvi event dovesti prijatelje, dapače!)

Par savjeta

Nemojte zaboraviti da su vampiri koje igramo krvoločne beštije i ubojice, koji održavaju samo tanku masku humanosti. Ta maska je vrlo često iluzija, kao i ideja da vampiri imaju nekakvo prijateljsko društvo. Nemaju. Vampiri su krvopije i grabežljivci.

 

Budite spremni na to da će drugi likovi gledati kako iskoristiti vašeg. Budite spremni isto to činiti drugima. Imate skillove, discipline, backgrounde, downtime akcije, influence akcije, statuse, rituale, ghoulove, blood bondove i ostale načine kako možete potegnuti te radnje, provesti vašu volju i eskalirati sukob. Vaši likovi slobodno neka budu gadovi i kuje. I naši su. Iz raznoraznih konflikata koje naši likovi imaju stvara se dinamika, stvara se radnja, i otvaraju se mogućnosti za nove situacije. Pasivni likovi ne doprinose puno. Aktivni likovi - koji će ponekad i nešto riskirati - doprinose jako puno samoj igri.

 

No zapamtite - naši likovi su možda takvi kakvi jesu i mnoge stvari igraju jedni protiv drugih. No nemojte upasti u zamku i raditi isto kao igrači. Ponekad se emocije iz likova mogu preliti na igrače ili obrnuto. Događa se. I to je u redu dokle god to znamo prepoznati. Kao igrači smo zajedno, družimo se, i glavni cilj nam je stvoriti situaciju koja će biti zabavna nama, vama i drugima. Likovi su si možda međusobno konkurencija i prijetnja, ali kao igrači, organizatori i ljudi tu smo da budemo društvo.

 

Nemojte pokušavati "pobjediti". Pokušajte biti zanimljivi - stvarati priču i dramu, kako za sebe tako i za druge igrače. Pa makar morali napraviti i neku pogrešku - napravite ponekad neku scenu koja će biti toliko zakon da će ju drugi igrači prepričavati. Neka izgleda zakon, neka bude dramatično i neka pokrene priču i dalje jer zapamtite: svi ste dio ovog larpa, i svi zapravo stvaramo ovu priču zajedno sa drugima. Vi i vaši suigrači ste ne samo bitan nego i ključan dio ovoga.

 

Vidimo se na larpu :)